Algarve.reismee.nl

Zoomarine in Guia

Er wordt veel reclame gemaakt voor Zoomarine. Het is vergelijkbaar met het Dolfinarium in Harderwijk, eenzelfde opzet. Een mix tussen dierenpark, pretpark en Dolfinarium.



In Zoomarine is er voor een hele dag wat te beleven. De dolfijnenshow blijft tochhet hoogtepunt vind ik zelf. Ze hebben er zelfs een grote hoeveelheid dolfijnen. Er zijn jongere dolfijntjes en de oudste mannelijke dolfijn ter wereld in gevangenschap, een 46 jarig mannetje. De show is een mengeling tussen show, informatie overdolfijnen en eenonderwaterballet met mens en dolfijn als hoofdrolspelers. Erg mooi gedaan.



Ook de zeeleeuwenshow is leukenspeels in elkaar gezet. In een toneel wat lijkt op de wereld van Peter Pan spelen zich een groot aantal afwisselende scenes af met verschillende soorten zeeleeuwen en zeehonden. Met muziek van de Matrix, de Titanic en andere beroemde filmmelodietjes worden verschillende scenes met de dieren humoristisch nagespeeld.



Er wordt veel gedaan aan voorlichting over natuurbehoud, het milieu en bedreigde diersoorten. Er is een tentoonstellingsruimte met inbeslaggenomen voorwerpen van illegale handel in ivoren beeldjes, krokodillenleren produkten, koraal, schildpadschilden etc.

Ook is er een waterdierenopvang, waar zieke en uitgeputte dieren opgevangenen verzorgd worden.Er wordt hier tevens onderzoek gedaan.



Je kan er de exotische vogelshow zien met allerlei papegaaisoorten en een roofvogelshow. Verder hebben ze er veel andere waterdieren als diversezwanensoorten, eenden, pelikanen, krokodillen, schildpadden en vele aquaria met zoet en zoutwatervissen, zeepaardjes, murenen en anemonen.


Erg mooi is het haaienbassin met de grote haai en de het bassin met de manta's die je kan aaien. (Niet de haai natuurlijk maar de manta's).


Verder is er een groot zwembad (met kleine badjes voor de kleintjes)waar je heerlijk kan zwemmen en spelen. Het park heeft een draaimolen, een kleine achtbaan, een schommelschip, een reuzeglijbaan, een wildwaterbaan, een reuzenrad en ookwordt hierde 4D film gedraaid die we van de Eftelingals de Pandadroomkennen. Hij is enkel iets anders gemonteerd en heeft wat minder omgevingseffecten.

Het park is zeker een bezoekje waard, vooral als je met kinderen bent. Het lijkt wat klein maar het iszeker goedvoor een volle dag plezier.

Reacties

Reacties

myrthe

ik heb met dolfijnen gezwommen in zoomarine het was echt vet

Anouk

Wat zijn de koster er van ik ga er in oktober november heen en wil ook graag met dolfijnen zwemmen

megan

kosten zijn rond de 135 per persoon,,,inclusief entree,handoek en slippers,en drinken na afloop.heb het vorige week gedaan en was de moeite waard!!wel kun je beter reserveren op de site,is namenlijk snel volgeboekt!je krijg dan ook 10% korting.succes!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!